Gouden Glas voor Kwaremont, Liefmans Cuvée-Brut, Boscoli, Omer, Gulden Spoor Quadrupel, Super Noah, St Bernardus Abt 12 en Triporteur from Heaven
De brouwerijen De Brabandere, Gulden Spoor, St Bernardus, Brouwers Verzet, Vander Ghinste, Het Anker, Duvel/Moortgat en bierfirma BOM Brewery waren op 19 maart de grote winnaars op het Uitreikingsgala van de Gouden Glazen in Zwevegem. Zij kregen die omdat hun bieren zijn verkozen tot de beste van het Internationaal Streekbierenfestival van 2015.

Groepsfoto gg2016Ieder jaar organiseert Flanders Events vzw op het Internationaal Streekbierenfestival een verkiezing van het beste aanwezige streekbier in vier categorieën, de wedstrijd ‘Beregoed Bier’. Bij deze editie werden de brouwerij in 2 ‘afdelingen’ gesplitst volgens gebrouwen aantal hectoliter in het jaar voorafgaand aan het festival. De Gouden Glazen worden dus jaarlijks toegekend door een publieksjury in de vier categorieën, de beste Doordrinker en Zoethouder, en het beste Voorzichtige Degustatiebier en Geprononceerde Degustatiebier. Er waren dus 8 Gouden Glazen te verdelen.

Een Gouden Glas voor de beste Zoethouder ging naar Boscoli van brouwerij Het Anker en naar Liefmans Cuvée Brut van Duvel/Moortgat. De beste Doordrinker was enerzijds Kwaremont van Brouwerij De Brabandere en anderzijds Super NoaH van Brouwers Verzet. Brouwerij Vander Ghinste kreeg de trofee voor het beste Voorzichtige Degustatiebier voor hun Omer zo ook de Bierfirma BOM Brewery met hun Triporteur from Heaven. St Bernardus en Gulden Spoor, ten slotte, namen een Gouden Glas voor het beste Geprononceerde Degustatiebier mee naar huis dankzij respectievelijk hun St Bernardus Abt 12 en hun Gulden Spoor Quadrupel. Behalve een mooie trofee kregen de winnaars ook een felbegeerde pluche beer mee naar huis, het symbool van de wedstrijd Beregoed Bier, die de basis vormt van de Gouden Glazen.

Flanders Events steunt de Engelenhoeve

Flanders Events VZW steunt ook dit jaar Greetje en Dennis met hun project op hun hoeve in het landelijke St Denijs. Hun boerderij werd een pretpark voor kinderen en volwassenen met beperkingen. Flanders Events staat volledig achter dit initiatief en heeft tijdens deze avond van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Engelenhoeve een financieel steuntje te geven. Een cheque van 1250€ werd met veel plezier overhandigd. Meer info omtrent dit project http://www.engelenhoeve.be.

Biermenu

De meer dan 100 aanwezigen op het uitreikingsfeest van de Gouden Glazen kregen opnieuw een heerlijk diner voorgeschoteld. Dit was deze keer klaargemaakt door Bart Ottevaere, chef van het restaurant Ten Errewaerde (het enige restaurant in Zwevegem met een volledig biermenu op de kaart). www.tenerrewaerde.be

Alle winnende bieren werden verwerkt hetzij in de aperitiefhapjes, het voorgerecht, hoofdgerecht en/of het deserties, gewoonweg heerlijk! Natuurlijk konden ook de winnende bieren worden geproefd met dank aan de winnende brouwerijen.

Zoals steeds was de Uitreiking van de Gouden Glazen een geslaagde mix van lekker eten en heerlijk proeven van de winnende bieren.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!