Breaking News !!

Akkoord, jullie kunnen dit jaar niet naar het internationale streekbierenfestival komen te Zwevegem …

Maar moesten wij nu eens het Internationale streekbierenfestival naar jullie brengen ?

Meer weten ...

Beste bierliefhebber,

Op 15/04/2020 zat de voltallige Raad van Bestuur zenuwachtig op zijn mobiel te tokkelen … ongeduldig te wachten op het resultaat van de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad … voor iedereen was de tijd rijp om klaarheid te krijgen in deze moeilijke periode over de haalbaarheid van het festival 2020.

Rond 17.00 uur begonnen de eerste geruchten door te sijpelen … een verbod op massa festiviteiten, maar zonder meer duidelijkheid. Er werd beslist om diezelfde avond nog een Raad van Bestuur samen te roepen via video conference.

We hebben nog de meeting van de Nationale Veiligheidsraad vorige vrijdag 24 april afgewacht, maar die bracht ook geen extra duidelijkheid, alleen mondmaskers en social distancing worden heel belangrijk de komende weken. 

Na rijp beraad, en in overleg met onze burgemeester hebben wij een beslissing moeten nemen in verband met het festival 2020

  • De buitenlandse brouwerijen zullen vermoedelijk niet mogen/kunnen aanwezig zijn.
  • Wij kunnen de “social distance” van onze bezoekers en standhouders niet verzekeren.
  • De voorbereidingen verlopen niet zoals het hoort en een sponsorzoektocht bij onze kleine en grote handelaars in deze periode zou van weinig respect van onze kant getuigen jegens hen.
  • En het belangrijkste …wij zijn begaan met de gezondheid van onze medewerkers, brouwers, partners en bezoekers.

Daarom melden wij u met spijt dat ons festival onder de noemer massa-evenementen valt. Met alle begrip voor de genomen maatregelen door de overheid, het festival op 14 en 15 augustus op het Th. Toyeplein zal dus niet doorgaan. 

Dit komt hard aan voor ons en onze medewerkers en wij zijn uiteraard ontgoocheld, maar lag in de lijn van de verwachtingen, vaststellend wat een vreemde periode we de afgelopen weken doormaakten. Wij hopen, uit de grond van ons hart, dat we voor onze 20ste editie, een jubileumeditie trouwens, maar dan volgend jaar in 2021, op dezelfde data, er weer volledig kunnen invliegen.

Hou jullie goed, stay safe, en blijf in uw kot !

Namens het volledige team van Flanders Events VZW

De Raad van Bestuur

Yvan Devlaminck, Els Vanbossel, Pascal Buyck, Alain Van Houtte

#isbf2020 #internationaalstreekbierenfestivalzwevegem #zwevegem #staysafe #blijfinuwkot #spreadtheword

Haal herinneringen op aan de editie 2019

Het zit er terug op … Het internationaal streekbierenfestival 2019 verhuist naar de archieven … De weergoden waren deze editie niet echt gunstig gezind, maar toch bent u massaal langsgekomen, waarvoor onze grote dank ! Daar doen we het voor !

De foto’s die we binnenkrijgen zetten we voor u online, zodat u nog eens kan nagenieten, de video’s blijven op onze Facebookpagina staan.

Hartelijk dank, en misschien tot volgend jaar …

 

Wie is Flanders Events ?

Al sinds 2001 tovert Flanders Events vzw op 14 en 15 augustus het Zwevegemse Toyeplein om in een reusachtig terras.

 

Het Internationaal Streekbierenfestival in Zwevegem trekt elk jaar ruim 12.000 bezoekers die komen genieten van meer dan 120 streekbieren. Een 35-tal brouwerijen uit het binnen- en buitenland stellen op het Internationaal Streekbierenfestival het beste uit hun gamma voor. 14 en 15 augustus zijn in de agenda van duizenden bierliefhebbers dan ook terecht voorbehouden voor het festival in Zwevegem. Uit de voorbije edities leerden we dat zelfs het weer daar niets aan kan veranderen. !

 

Met zijn vele duizenden bezoekers is het Internationaal Streekbierenfestival ongetwijfeld één van de grootste bierfestivals van Europa.
Door ook grote aandacht te besteden aan kinderen en niet bierdrinkers richt Flanders Events vzw zich met het festival in de eerste plaats tot gezinnen.

Flanders Events vzw organiseert bovendien sinds 2005 ook de uitreiking van de Gouden Glazen, prestigieuze trofeeën voor de beste bieren op het festival in vier categorieën. Het Gouden Glas is een trofee om mee te pronken!

 

Internationaal Streekbierenfestival

Streekbieren, een grote selectie streekbieren wordt u aangeboden … in hun origineel glas … het origineel volume … En dat voor een democratische prijs !
Food corner, een uitgebreide keuze uit verschillende mogelijkheden om de innerlijke mens te versterken … Dit jaar gecentraliseerd in de foor corner !
Animatie, muziek voor jong en oud ! Een kinderspeeldorp met monitors en kermisattracties.

Partners

Een evenment als dit kan niet bestaan zonder de bijdrage van onze partners !

Dank om hen te steunen !

Pin It on Pinterest

Share This