Muziek 2014

Met BLOW presenteren we u het enige ‘sax dance trio’ dat ons  landje rijk is. Stuwende drums en twee opruiende saxofoons halen de beste vibes uit de dance en smeden elektronische beats moeiteloos om in akoestische. Met een energieke en verzengende live performance, laat dit Gentse trio overal waar ze aantreden het publiek steevast verbouwereerd achter. Compleet gestoorde covers van dance en drum ‘n’ bass monumenten als The Prodigy en Swedish House Mafia, maar voornamelijk eigen nummers passeren de revue. Put on your dancing shoes, you will be blown away!

STRAATTHEATER KARTJE KILO
is gespecialiseerd in “guerrilla-theater”: plotseling duiken ze op in het straatbeeld en zetten het publiek meteen op het verkeerde been. Voor je goed door hebt of dit nu al dan niet écht is, word je geconfronteerd met de meest absurde toestanden. Hierbij vormen verrassing, improvisatie en afwisseling de kernwoorden.

BRASSAHOLIC
Tien supergemotiveerde, geschoolde en ervaren muzikanten, diepgeworteld in hun (West-Vlaamse) roots, verenigen zich in hun ultieme uitdaging: het beste van de Balkan te mengen met eigen tradities. Net zoals de Balkan-muziek een dolle cocktail is met het beste van vele plekken, wil BRASSAHOLIC je een programma voorschotelen om muzikaal te likkebaarden.
BRASSAHOLIC moet je gezien hebben, moet je gehoord en gevoeld hebben, moet je geproefd en geroken hebben.

EDJE SKA EN DE PILCHARDS
Edje Ska is sinds jaren aan de slag in de Vlaamse muziekwereld .
Als veertienjarige zong hij al in een Blues-Rockband . Maar startte als prille tiener de rockband ”Big Fat Mama” waarmee hij door Nederland en Belgie tourde maar stapte toen over naar de Nederlandstalige Rockformatie “Onrust “ .
Bij “Onrust“ tekenden ze een platencontract bij BMG .
Na enkele jaren “ Onrust “ startte Edje Ska een solo carrière .
Met een bescheiden Hit als “ Vallen en opstaan “ was hij verschillende keren te zien op de Vlaamse televisie . Enkele jaren later had hij een dikke hit te pakken met “Problemen in mienen hof “ waarmee hij enkele weken zeer hoog stond in de Vlaamse top 10 .
Maar alleen is maar alleen en Edje Ska liet zich versterken door de “ Pilchards “ .  Na een jaar zoeken en wroeten waren ze klaar om alle podia te bestormen . Wat Edje Ska en de Pilchards mee kunnen geven als goede raad is :
PLAYMOBIEL
Het liefste dat ze doen is een feest of receptie volledig akoestisch van het nodige muzikale jolijt voorzien.
Gestructureerde lol, verrassend repertoire, geïnspireerde interventies. Moeiteloos schakelen ze over van populaire covers naar tranerig levenslied, van stomende partykrakers naar exotische klanken.
Hun muzikale horizont is zo breed als de wereld lang is. Of zo lang als de wereld breed is? In ieder geval lang en breed genoeg om uw feest van elk denkbaar muzikaal genre te voorzien.
Jeffrey op sax, Thomas op kleine trom, Philippe op tuba, Renaat op elektrische gitaar en Tommy zang en grote trom.
Check de agenda en wie weet tot binnenkort eens…!

The Jive Cats zijn een kersverse 10-koppige band die de klanken uit de vervlogen tijden van de jaren ‘20 tot ‘50 wil laten herleven. Ze bieden een uitgebreid repertoire aan opwindende
swing / jazz / bigbandmuziek, waarbij zowel de snellere dansnummers als de romantische ballads aangepakt worden.
Op het repertoire: alle daverende klassiekers van dit opwindende genre. Van Just a Gigolo over Choo Choo Ch’ Boogie tot Fever, Hey Ba Ba Re Bop en Hit the Road Jack.

Wanna Party? Cut out the dj’s. Here comes… THE MIXTAPE GANG
Bij hen geen concert maar een show vol muzikale en visuele ‘surprises’.  Geraffineerd swingen ze van de ene stijl naar de andere periode, alles vakkundig aaneengespeeld in strak geregisseerde medley’s en aangrijpende covers van topsongs.  Onstage gebeurt er vanalles dat samensmelt tot een feest voor oor en oog. Vooral een feest voor de benen. Want dansen en ‘shaken’ zul je zeker met dit opwindende zevental.  Het repertoire? Noem een stijl en ze spelen hem. Van pop over reggae en punk tot rock’n’roll…. Niets dan partyplezier allerhande.

Pin It on Pinterest

Share This