Voorwoord

Beste mensen,

Time flYvanies! Op 14 en 15 augustus vindt op het Toyeplein in Zwevegem reeds voor de zestiende keer het Internationaal Streekbierenfestival plaats.

Vorig jaar, met alle zorgen omdat we, buiten onze wil, ons eigen materiaal bijna niet op tijd terug uit hun winterverblijf kregen, heeft het plaatsvinden van ons festival eventjes aan een zijden draadje gehangen. Dat was geen publiciteitsstunt zoals we her den der mochten horen en lezen, neen wel bittere waarheid. Maar onze drive is groot, het internationaal streekbierenfestival in Zwevegem op 14 en 15 augustus, is een begrip in de brouwerijwereld en is bijna niet meer weg te denken. Tal van positieve reacties en steunbetuigingen ontvingen we, dat doet deugd. Vrienden, standhouders, vrijwilligers, iedereen van Flanders Events VZW, dank hiervoor.

Het allerbelangrijkste op het Internationaal Streekbierenfestival zijn natuurlijk de brouwerijen. Opnieuw zijn we er in geslaagd u op een superaanbod te trakteren en de ne eur uit de internationale brouwerijwereld naar het Toyeplein in Zwevegem te brengen om u kennis te laten maken met de rijke biercultuur die o.a. België rijk is.

Naast de bekende brouwerijen zijn er ook dit jaar een aantal Belgische brouwerijen/bier rma’s voor
de eerste maal present in Zwevegem, met name Inglorious Brew Stars, Brouwerij Maenhout, De Circusbrouwerij, Brouwerij Craeynest, Belgian Beetles Beer, Brouwerij De Meester, De Biermaekers, Brouwerij De Sater, Dikke Jan en Brasserie Les 3 Fourquets en kunnen we ook buitenlandse brouwerijen zoals Mongozo, Butcher’s Tears en Klein Duimpje uit Nederland en opnieuw Brewery 6°North uit Schotland verwelkomen.

Voorts zijn er ook een aantal biertjes die zich voor de eerste maal presenteren hier in Zwevegem, en
zijn er bij tal van brouwerijen primeurs te vinden zoals onder andere Goedendag Donker van Brouwerij Toye of de nieuwe Wittekerke Wild van Brouwerij De Brabandere, de Gouden Carolus Indulgence lijn van Brouwerij Het Anker of een Triporteur Bling Bling van BOM Brewery. En wat dacht je van het Beetles Beer gemaakt met….. of de nieuwe Lefort Tripel van Brouwerij Vander Ghinste. U leest het, de lijst is
te groot om hier neer te pennen, het is dan ook aan jullie om deze nieuwe bieren te ontdekken op het festivalterrein zelf. 37 brouwerijen brengen ca 170 bieren mee!

Behalve één van de grootste openlucht bierfestivals in Europa, is het Internationaal Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival, een unieke terrasjessfeer, met voor elk wat wils. Muziekliefhebbers kunnen genieten van diverse live optredens, een reden te meer om de stem te smeren !
Voor de kinderen is er een heus kinderdorp met kermisattracties en gratis animatie onder het toezicht van professionele monitoren van de Funbus.

Wie graag de innerlijke mens versterkt kan terecht bij een diversiteit hapjesstanden.

Voor meer informatie, kunt u terecht op www. anderseventsvzw.be,
of volg ons ondertussen op www.facebook.com/ anderseventsvzw of twitter #isbfzwevegem.

Wij zien elkaar op 14 en 15 augustus op het Toyeplein, tot op het Internationaal Streekbierenfestival!!!

handtekening

Pin It on Pinterest

Share This