Gouden glas

stacks_image_155De Belgische bieren zijn wereldberoemd. Onze biercultuur geldt als één van de meest verfijnde in de hele wereld, en blinkt uit in variatie en het behoud van zowel de nationale als lokale tradities. Wat wijn is voor Frankrijk, is bier voor België … Zelfs in restaurants kan men dit terugvinden, zo is er wel bij elk gerecht een bijpassend bier te bedenken !

Onze brouwerijen slepen dan ook heel wat nationale en internationale prijzen in de wacht … toegekend door vakjury’s. Volgens Flanders Events VZW was het toch wel belangrijk dat ook de verbruiker zijn mening kon ventileren naar de brouwerijen toe, om zo een representatief beeld te krijgen bij de consumenten, en dat zou toch een perfect signaal zijn naar de brouwerijen toe !

Zo werd in 2002 de beregoed bier wedstrijd in het leven geroepen. Op het internationale Streekbierenfestival te Zwevegem, dat elk jaar doorgaat op 14 & 15 augustus en toch een vijftien duizend bezoekers telt, werd een enquete gehouden om zo vier bieren te kiezen in vier categoriën.

Tevens besliste de VZW om aan deze wedstrijd ook een prijs te verbinden naar de brouwerijen toe, en zo ontstond het gouden glas … Menig brouwerij heeft ondertussen een Gouden Glas op een zichtbare plaats in hun bedrijfsgebouwen staan, om de bezoekers te tonen dat hun bier gesmaakt werd door de eindverbruiker … en daar gaat het toch om !

Pin It on Pinterest

Share This